انتقال لالین از اصفهان به پارک پردیسان تهران

انتقال لالین از اصفهان به پارک پردیسان تهران

حسین اکبری گفت: لالین، توله خرس سیاه‌بلوچی (آسیایی) اواسط خردادماه امسال توسط نیروی انتظامی در یک خودرو کشف و با هماهنگی اداره محیط زیست نائین و دادگستری این شهرستان به محیط‌زیست اصفهان تحویل داده شد.

او با بیان اینکه لالین در هنگام تحویل به محیط‌زیست شرایط مناسبی نداشت و وزن توله خرس حدود سه کیلوگرم بود، افزود: توله خرس سیاه به مرکز بازپروری کلاه قاضی منتقل شد و به سرعت روند معاینات و درمان، اقدامات تیمارداری و تغذیه با همکاری دامپزشکان مجرب انجام شد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به اینکه لالین بیش از سه ماه در مرکز بازپروری کلاه قاضی تحت مراقبت و نگهداری بود، اضافه کرد: در این مدت تغذیه مناسب و نیاز‌های زیستی و حفاظتی توله خرس انجام شد و وزن لالین به ۱۸ کیلوگرم رسید و پس از گذشت مدتی خیلی هم بازیگوش شده بود و شرایط جسمی بسیار خوبی داشت.

اکبری ابراز داشت: تلاش شد که توله خرس پس از بهبود شرایط به استان مبدا منتقل شود، اما چون شرایط مناسب نگهداری برای این توله خرس فراهم نشد حسب تصمیمات کارشناسی که بین اداره محیط‌ زیست اصفهان و سازمان حفاظت محیط زیست انجام گرفت، لالین با انتقالی موفق به مرکز بازپروری پردیسان منتقل شد و اکنون در پردیسان نگهداری می‌شود.

او خاطرنشان کرد: طی سه ماه که در اصفهان میزبان لالین بودیم تلاش شد که به خوبی و شایستگی از این گونه ارزشمند زیستی مراقبت شود و همکاران ما در پارک ملی کلاه قاضی، دامپزشکان و کارشناسان اداره کل برای حفظ این توله خرس بسیار تلاش کردند، زیرا گونه حساس و باارزشی بود، اما این حیوان از مادر جدا شده و شیر مادر نخورده بود و به همین دلیل توله خرس بسیار آسیب پذیر است.

لالین توله خرس سیاه آسیایی یا بلوچی اواسط خرداد امسال  در یک خودروی حامل مواد مخدر که از مبدا کرمان به سمت اصفهان در حرکت بود، کشف و به محیط زیست شهرستان تحویل شد. این حیوان در هنگام تحویل به محیط‌زیست، آسیب دیده بود و زخم‌هایی روی سر و کم آبی شدید داشت. لالین در مرکزی بازپروری کلاه قاضی اصفهان تحت مراقب دامپزشکان قرار گرفت. نام لالین را کارشناسان محیط‌زیست اصفهان برای این توله خرس سیاه نر انتخاب کردند. لالین، نامی بلوچی است.

خرس سیاه آسیایی هم اکنون در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN RED LIST) در طبقه در آستانه انقراض (CR) قرار دارد و هیچ آمار مشخصی از تعداد اندک باقی‌مانده جمعیت این گونه در کشورمان در دست نیست.

خرس سیاه هرچند بیشتر گیاه‌خوار است، اما رفتاری پرخاش‌گرانه نسبت به انسان دارد و حمله بدون هشدار این حیوان به آدمی بار‌ها گزارش شده‌است.

خرس سیاه آسیایی شبگرد است و بر خلاف دیگر همنوعان خود خواب زمستانی ندارد. عمر آن حدود ۲۵ است و ۱۲۰ تا ۱۸۰ سانتی متر طول و ۵۰ تا ۱۷۰ کیلوگرم وزن دارد.

پراکنش این جانور در ایران محدود به مناطق جنوب شرق شامل استان‌های کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است. وجود خرس سیاه آسیایی در استان کرمان در مناطقی از شهرستان‌های جیرفت و کهنوج و در استان هرمزگان نیز در مناطقی از ارتفاعات بشاگرد گزارش شده است.

این گونه خرس در استان سیستان وبلوچستان از پراکنش بیشتری برخوردار است و در ارتفاعات شهرستان نیکشهر، چابهار، سرباز، کوه بیرک سراوان، خاش و بزمان ایرانشهر مشاهده شده است.

بیشترین جمعیت این گونه در سال‌های اخیر در شهرستان نیکشهر سیستان و بلوچستان بوده است.

منبع:مهر



انتقال لالین از اصفهان به پارک پردیسان تهران - باشگاه خبرنگاران جوان

انتقال لالین از اصفهان به پارک پردیسان تهران - باشگاه خبرنگاران جوان

انتقال لالین به پارک پردیسان/ توله خرس ۳ماه در اصفهان تیمار شد

انتقال لالین به پارک پردیسان/ توله خرس ۳ماه در اصفهان تیمار شد
انتقال لاین از اصفهان به پارک پردیسان تهران

منبع خبر : yjc.news